dimarts, 10 d’octubre del 2017

Els diuen fanàtics i colpistes



Fanàtics, conjura de colpistes (o simplement colpistes). Aquests són dos adjectius  que s'han fet servir darrerament per a definir els independentistes, que són això, independentistes que volen resoldre un conflicte mitjançant un referèndum, que no es reconeix  (encara que s'ha portat a terme)  perquè no s'ha permés  el seu normal desenvolupament. Tot i això, n'hi ha dades que el Govern podria fer servir per a proclamar l'independència  unilateralment avui a la tarda.
El PP, el PSOE i C's  demanen que s'aturi "el procés", que el Govern de la Generalitat renunciï explícitament, públicament a l'independència i al sobiranisme  i  torni al ordre constitucional sense condicions. Només  Podem ofereix -sembla- un punt  de partida   per a entaular-se i negociar. El Govern espanyol rebutja cap mena de negociació: aquest terme ha estat definit pel Sr. Rajoy com a "canvi de croms". No vol parlar-ne. El Govern espanyol rebutja cap mena de  mediació internacional per a desencallar el conflicte: defineix  les circumstàncies actuals com a un afer intern.
 Tot plegat, pressió judicial, policial i exigir i esperar una rendició incondicional: el mateix mètode que s'ha fet servir contra ETA. És inacceptable que el procés independentista a Catalunya  (amb una representació majoritària al  Parlament)  rebi  el mateix tractament que una organització armada.